Slicer UB ble nominert til to priser under fylkesmesterskapet for ungdomsbedrifter.

Ungdomsbedrifter fra hele Østfold samlet seg i Rakkestadhallen for årets fylkesmesterskap onsdag 15. mars. Elevene på SSR i Halden fikk vise at de er blant de mange lovende entreprenørene som skal skape fremtidens arbeidsplasser.

Slicer UB, bestående av Madeleine Olaussen (til venstre på bildet over) og Sara-Maxima Hall Vøybu, på vg1 hadde med sitt innovative kjøkkenredskap imponert juryene og ble av den grunn blant de nominerte til mest innovative produkt og beste yrkesfaglige bedrift. Halden SSR var representert med fire ulike ungdomsbedrifter. I tillegg til Slicer UB, stilte Porsnes Trykkeri UB og Vision UB og KulTrykk UB fra Tosterødberget.

Over 90 konkurrenter
– Utrolig gøy for elevene få vist seg frem og få tilbakemeldinger på det arbeidet de har lagt ned i dette. Og spesielt morsomt for Slicer UB å bli blant de nominerte når vi vet at over 90 bedrifter deltok i mesterskapet, sier Aud W. Hultberg, lærer for vg1-elevene.

Elevene har brukt lang tid på forberedelser, og messen er å regne som høydepunktet for ungdomsbedriftene i løpet av skoleåret. Ved Halden SSR har ungdomsbedriftsmetoden blitt brukt gjennom mange år. Elevene får muligheten til å starte egne bedrifter basert på ideer de selv kommer frem til, eller de får ta del i den etablerte ungdomsbedriften som tar utgangspunkt innen de allerede eksisterende trykkerimaskinene avdelingen har tilgjengelig.

– Uansett innfallsvinkel er dette en svært god metode for elevene å tilegne seg kompetanse i programfagene på gjennom praktisk arbeid. De får arbeide med reelle produkter og tjenester, og forholde seg til kunder og virkelige salg, sier Hultberg.

Se bilder på Instagram
Flere bilder fra vår deltagelse på fylkesmesterskapet finner du på vår Instagram-konto. Mer om ungdomsbedriftene leser du her!