Ungdomsbedriftene

Her hos oss får alle elever starte opp og drive sine egne bedrifter gjennom samarbeidet vi har med Ungt Entreprenørskap og metoden for ungdomsbedrifter.

Allerede de første ukene på vg1 introduseres våre nye elever til ungdomsbedriftsmetoden gjennom spennende og artige kreativitetsprosesser hvor elevene selv får arbeide frem sine ideer og hvem de ønsker å starte bedrift sammen med.

Alle programfagene på salg, service og reiseliv inkluderes i måten vi arbeider på med bedriftene. Gjennom å starte og drifte egen bedrift får de praktisk erfaring med mange av temaene vi finner igjen i kompetansemålene til fagene.

Bedriftene skal stiftes og registreres i Brønnøysund på lik linje med andre bedrifter. Produkter og tjenester skal utvikles, markedet skal undersøkes og kartlegges, og det skal markedsføres og selges. Underveis skal personalet motiveres og følges opp. Regnskapet skal føres, budsjetter og priser skal planlegges.

Under fanen ungdomsbedriftene her på nettsiden finner du til enhver tid en oversikt over våre aktive ungdomsbedrifter.

Alle elever, både på vg1 og vg2, er med i en ungdomsbedrift. Det har løser vi slik at de som ikke finner frem til en egen idé til bedrift, deltar i linjas egen ungdomsbedrift som tilbyr diverse tjenester og produkter med base i trykkeriet vi har her på skolen. Porsnes Trykker UB tilbyr trykk på blant annet gensere, t-trøyer, kopper, bannere, etc. og har et etablert kundegrunnlag som gjør at vi alltid har praktiske oppgaver til elevene i undervisningen.

 

salg, service, reiseliv, ub, ungdomsbedrift, halden, vgs, videregående, skole, trykkeri
salg, service, reiseliv, ub, ungdomsbedrift, halden, vgs, videregående, skole, trykkeri
salg, service, reiseliv, ub, ungdomsbedrift, halden, vgs, videregående, skole, trykkeri