SSR-elevene arrangerte klesbyttedag under Bærekraftsuken på Halden vgs.

Klær fra både elever og lærere ble samlet inn under den store klesbyttedagen da alle på Porsnes hadde fokus på bærekraft. 

– Dette er andre året vi gjennomfører klesbyttedag, og denne gang gjorde vi det i forbindelse med at det var et helhetlig fokus på bærekraft, sier Aud Westgaard Hultberg, lærer ved SSR i Halden.

Klær i alle farger og størrelser ble levert inn dagene før bærekraftsuka og mandagen var klesbyttet i full gang. Mange plagg fikk nytt liv etter arrangementet i regi av salgselevene.

– Vi ser dette også på som en fin faglig øvelse da elevene får trening i kommunikasjon og kundebehandling, samt får trent mer på, og brukt erfaringen sin, i produktplassering og vareeksponering, sier Hultberg.

Innholdet i Bærekraftsuka dekkes godt av læreplanens tverrfaglige temaer Bærekraftig utvikling og Folkehelse og Livsmestring. FNs bærekraftsmål skal gjennomsyre det arbeidet vi gjør i skolen, og i gjennom de aktivitetene som ligger i programmet skapes det gode anledninger til å snakke om flere av dem: FNs bærekraftsmål.